IngrediŽnten :

1 pond gehakt
1/2 pond soepvlees
1 mergpijpje
1 pond verse soepgroenten
2 uien
1 bosje peterselie
1 bosje selderij
1 zakje kippensoep van Knorr of Maggie
2 zakjes groentensoep idem
vermicelli middel
3 blokjes tuinkruidenbouillon
gehaktkruiden of gekruid paneermeel

 
Vul de snelkookpan (6 liter) met 4 liter water en doe hierin het soepvlees en de mergpijp. Breng de pan op druk en laat deze ongeveer 30 minuten koken. Snij intussen de soepgroenten en uien goed fijn. Hak ook de peterselie en de selderij fijn, ik knip ze meestal met een grote schaar in kleine stukjes. Doe de gehaktkruiden bij de gehakt en meng deze goed. Maak kleine gehaktballetjes. Meng de zakjes soep met koud water tot een glad papje. Als het soepvlees gaar is de pan openen en de mergpijp uit de bouillon vissen. De groenten, de bouillonblokjes, de zakjes soep, en de balletjes gehakt in de pan doen en goed roeren. Breng de pan weer aan de kook en voeg dan de vermicelli toe. Onder even roeren de soep weer laten koken en dan na 10 minuten het gas uit en laten afkoelen of serveren met vers stokbrood met kruidenboter.