IngrediŽnten :

1 kip van ongeveer 1 kg
1 bosje selderij
1 bosje peterselie
3 stengels bleekselderij
Wat verse kervel of andere groene tuinkruiden
3 blokjes tuinkruiden bouillon
2 zakjes kippensoep van Knorr of Maggi
Vermicelli middel

Tip: Doe liever geen prei in de soep in verband met heel snel zuur worden. Vooral 's zomers is dit een probleem.

Zet de snelkookpan (6 liter) op met ongeveer 4 liter water en doe hierin de hele gewassen kip. Als de pan op druk is ongeveer 20 minuten laten koken.
Haal de gare kip uit de pan en doe deze in een vergiet om uit te lekken en af te koelen. Doe de peterselie en selderij in een grote mengbeker, voeg wat water toe en maal dan met de staafmixer de ingrediŽnten goed fijn.  Tegenwoordig ontdoe ik een bos peterselie van de steeltjes en vries het geheel in een zakje in. Als het dan bevroren is wrijf ik in het zakje de blaadjes fijn en heb kant en klare bevroren fijne peterselie of selderij.
Giet of strooi dit mengsel in de hete kippenbouillon. Snijd vervolgens de bleekselderij goed fijn en voeg dit ook toe aan de soep.
Strooi de fijngehakte verse kruiden, de bouillonblokjes en de zakjes in de pan.
Breng dit aan de kook en voeg dan pas de vermicelli toe. Pluk intussen de gekookte kip en doe het fijngesneden kippenvlees terug in de soep
Blijf even in de pan roeren tot de soep weer kookt en laat dit dan nog ongeveer 5 minuten nakoken.

Verse soep is het lekkerst als deze 1 dag gestaan heeft.