IngrediŽnten :

1 kilo verse tomaten of 2 pakjes gezeefde tomaten van 1/2 liter
1 pond gehakt
1/2 pond soepvlees
1 pond verse soepgroenten
2 uien
1 zakje kippensoep van Knorr of Maggie
1 zakje tomatensoep idem
vermicelli middel
3 blokjes tuinkruidenbouillon
gehaktkruiden of gekruid paneermeel


Vul de snelkookpan (6 liter) met 4 liter water en doe hierin het soepvlees. Breng de pan op druk en laat deze ongeveer 20 minuten koken. Snij intussen de soepgroenten en uien goed fijn. Doe de tomaten in een hoge mengbeker en pureer deze met de staafmixer. Doe de gehaktkruiden bij de gehakt en meng deze goed. Maak kleine gehaktballetjes. Meng de zakjes soep met koud water tot een glad papje. Als het soepvlees gaar is de pan openen en de groenten, de bouillonblokjes, de zakjes soep, de tomaten en de balletjes gehakt in de pan doen. Breng de pan weer aan de kook en voeg dan de vermicelli toe. Onder even roeren de soep weer laten koken en dan na 10 minuten het gas uit en laten afkoelen of serveren.